Målmand der sparker til en bold

5 ting du skal tænke over når du vælger målmands handsker

At vælge målmandshandsker til dig selv eller til dit barn kan være en udfordring, da det er vigtigt at vælge handsker, der passer til håndstørrelse og som har de egenskaber som du søger i målmandshandsker.
Heldigvis er der nogle faktorer, du kan overveje for at sikre, at du vælger de rigtige handsker til dig eller din målmand.

Følelsen
Vigtigst af alt når du vælger målmandshandske er den følelse de giver dig når du tager dem på. Er de rare at have på? føles det naturligt? FØLER DU DIG GOD?

Størrelse
Handsken skal sidde naturligt på din hånd. Den skal ikke glide rundt eller på nogen måde føles kunstig. 
Hvis din hånd stadigvæk vokser så sørg for at der er cirka 1cm luft ved fingerspidserne.

Gribeflade
Latexen på gribefladen varierer meget fra model til model. Ved Hagall bruger vi 4mm tysk GIGA GRIP latex, som skal sikre dig et godt greb, en tæt kontakt med bolden og et relativt set mere modstandsdygtig. 

Vælger du en tyndere latex kommer du tættere på bolden, men mister noget komfort og vælger du en tykkere latex forringes din fornemmelse med bolden, men komforten øges. Derudover er der forskel på kvaliteten og meningen med latexen. Er det en kamphandske eller en træningshandske?

Pris
Prisen på målmandshandsker kan variere meget, men det er vigtigt at huske, at dyrere ikke altid er bedre. Vælg handsker, der passer til dit budget og dine behov.

FingerSafe
Specielt nye målmænd føler en sikkerhed i at vælge målmandshandsker med stivere i fingrene, som sikrer at fingrene ikke kan brække bagover. Umiddelbart en fin tanke og idé, men det kommer med nogle begrænsninger og en teknisk pris. Din bevægelighed i handskerne bliver begrænset og du har dermed ikke den samme følelse med bolden. Afledt deraf bliver det også sværere at gribe ordentligt og naturligt om bolden og din teknik vil dermed blive lidt aparte.
Slutteligt bliver fingrene "dovne" ved bruge af FingerSafe. Muskler, led og sener udsættes ikke for den belastning der ligger i at gentagende skulle tage imod et spark og fingrene opbygger dermed ikke en modstanddygtighed overfor slag og pres. Det vil bevirke at fingrene nemmere går af led, forstuves eller brækkes når man ikke længere bruger FingerSafe.

Tilbage til blog